: Race Overzichten :

Home

Contact

links
Traxxracingteam


: Archief 2009:
- Palmares
- Kalender
- Nieuws
- Verslagen
- Sponsors

: Archief 2008:
- Palmares
- Kalender
- Nieuws
- Verslagen
- Sponsors

: Archief 2007:
- Palmares
- Kalender
- Nieuws
- Verslagen
- Sponsors

: Archief 2006:
- Palmares
- Kalender
- Nieuws
- Verslagen
- Sponsors

Overzicht Nieuwsberichten 2006
Mijn nieuwsberichten van 2006
1
07-09-2006 08:46:41
8-9-10 september: BTCS - Q8 Truck Grand Prix Zolder
  Bart Van den Broeck a/d start met de ‘Traxx’ Alfa 147

Zoals we in ons meest recente persbericht al meldden zijn het drukke tijden voor Bart Van den Broeck. Na zijn geslaagd debuut in de 24 Uren van Zolder en een knappe tweede klassenplaats in de Belcar Endurance Cup (tijdens hetzelfde weekend!), maakt Van den Broeck opnieuw zijn opwachting tijdens het Q8 Grand Prix weekend te Zolder. Behalve de snelle en bezienswaardige trucks worden er immers ook twee manches van de Belgian Touring Car Series (BTCS) verreden. Dankzij de steun van o.a. sponsor REMCO treedt Bart aan met de Alfa 147 van Traxx Racing Team, samen met teameigenaar Chris Voet.

De komst van de Q8 Truck GP naar de Zolderse omloop is stilaan een vaste gewoonte geworden. Maar ook de BTCS races in het kader van dit FIA weekend hebben hun vaste plaats op de kalender verworven. Met twee manches op zondag, en de daarbij horende trainingen en kwalificaties op vrijdag en zaterdag, neemt het BTCS kampioenschap een belangrijk deel van dit weekend in beslag. Voor de teams en de rijders is dit trouwens een weekend met internationale uitstraling, gezien het geheel kadert binnen de organisatie van de FIA, de internationale autosportfederatie, die o.a. ook de Formule 1 overkoepelt. Geen enkele reden dus om een doktersbriefje in te dienen, zo dacht ook Bart Van den Broeck.

“Het is inderdaad een meeting waar ik zeer graag bij ben”, aldus de bedrijfsleider uit het Antwerpse Booischot. "Ik rij dit jaar een volledig seizoen in de Belcar Endurance Cup, waar we ondertussen drie podiumplaatsen wisten te scoren op vier races. Maar ook het BTCS kampioenschap spreekt me aan. Twee volledige kampioenschappen rijden is voor mij echter een onbegonnen zaak. Doch, ik nam dit jaar al aan twee BTCS weekends deel en dankzij een extra inbreng sta ik ook aan de start van deze belangrijke internationale meeting, wat me tot genoegen stemt. Ik zal er deel nemen met een Alfa 147 van het Traxx Racing Team, het team waarvoor ik ook aantreed in de Belcar Endurance Cup.”

Tegen de diverse Silhouettes, Porsches Supercup en andere aanverwanten kan de ‘kleine’ Alfa moeilijk een vuist maken, maar in de klasse waarin deze wagen uit komt moet een goed resultaat tot de mogelijkheden worden geacht. “De wagen is van oorsprong een sprintwagen, maar werd door het Traxx Racing Team doorontwikkeld en is de laatste weken verder onder handen genomen. Het is zeker geen makkelijke wagen om mee te racen, maar het potentieel is wel aanwezig. Daarom denk ik dan ook dat Chris en ik in onze klasse goed moeten kunnen scoren. Natuurlijk: autosport is een mechanische sport en je bent dus afhankelijk van vele externe factoren. Maar ik heb er alle vertrouwen in en teken zeer graag weer present in de Belgian Touring Car Series. Afspraak op zondag 10 september e.k., voor de twee BTCS manches in Zolder!”
2
23-08-2006 06:40:23
23 augustus 2006
  24 uren van Zolder 26-27 augustus 2006

Dat ik tijdens de 24 uren in het voorprogramma de BEC (Belcar Endurance Cup) met de clio zou rijden stond al langer vast.
Gisteren werd er echter 'last minute' beslist ook deel te nemen aan de 24 uren zelf met het team van WS Racing (Seat). Dit werd mogelijk door enkele mensen en een extra sponsor. Waarvoor mijn dank.
Het zal dus nog een drukke week en weekend worden.

Groetjes en 'see you in Zolder'

Bart
[Top] Pad # 1  2  3  4  [Bottom]