: Race Overzichten :

Home

Contact

links
Traxxracingteam


: Archief 2009:
- Palmares
- Kalender
- Nieuws
- Verslagen
- Sponsors

: Archief 2008:
- Palmares
- Kalender
- Nieuws
- Verslagen
- Sponsors

: Archief 2007:
- Palmares
- Kalender
- Nieuws
- Verslagen
- Sponsors

: Archief 2006:
- Palmares
- Kalender
- Nieuws
- Verslagen
- Sponsors

Overzicht RaceVerslagen
Mijn RaceVerslagen
1
17-11-2009 18:03:28
14 november 2009: 10 uren van Zolder (DSMEC)
  Derde eindplaats voor Van den Broeck in Klasse 4

Bart Van den Broeck is afgelopen zaterdag tijdens de afsluitende race van de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup vierde geworden en kreeg de punten van de derde plaats toegekend omdat het winnende koppel Grouwels/Grouwels een niet vast ingeschreven team is. Samen met vaste kompaan Chris Voet en Wim De Graef was het TRAXX-trio richting Circuit Zolder getrokken om tijdens de loodzware 10 Hours of Zolder hun tweede plaats in het kampioenschap te verdedigen. Vorig seizoen stonden ze nog op het hoogste podiumtrede en de verwachtingen lagen dan ook zeer hoog.

Maar het heeft niet mogen baten. Ondanks een zeer regelmatige wedstrijd waarin ze amper drie pitstops maakten en 6 minuten en 39 seconden verloren in de pitlane heeft het trio de stunt van vorig seizoen niet kunnen overdoen.

“We hadden geen goede uitgangspositie op de startgrid met een 12de plaats in de Klasse”, verduidelijkt Bart de situatie.
“Bedoeling was dat Chris tijdens de kwalificatie de remschoenen en de banden inreed en nadien Wim even de baan opkwam om aan de Clio te wennen. Ik zou dan in het slot de chrono op de tabellen zetten. Maar na een zevental ronden kregen we een stortbui over ons heen waardoor ons plan in duigen viel”.

“Desondanks heb ik me heel goed geamuseerd in de regen. Ik ben méér dan 2 uren buiten gebleven op regenbanden ondanks het feit dat het toen al droog was. Maar we wilden daardoor een pitstop uitsparen en de tweede piloot laten rijden tot na de eerste puntentelling na vijf uren wedstrijd. Dat is gelukt, maar de aansluiting met de kopgroep hebben we nooit kunnen maken. Ondanks een perfecte race, waarbij ook gelegenheidsrijder Wim de Graef een prima job deed, hebben we nooit een vuist kunnen maken. Desondanks draaiden we enkele mooie chrono’s. We stonden afgelopen seizoen driemaal op het podium en op de aanrijding tijdens de Zolder Truck Grand Prix na, hebben we amper pech gekend. We waren het ganse seizoen in strijd binnen de top 3 en hadden tot de zesde manche in Assen uitzicht op de titel. Polderman is trouwens de terechte kampioen terwijl Stevens een heel mooi slotoffensief op poten zette. Ik ben in ieder geval tevreden met de derde plaats in dit heel competitief deelnemersveld. Eén plaatsje beter dan vorig jaar. En hopelijk kunnen we dit eind volgend seizoen opnieuw zeggen. De bedoeling is toch om in 2010 met een andere wagen op de proppen te komen. Zeker als we competitief willen blijven en het podium ambiëren. Het grote probleem zal zich misschien situeren in de keuze van het kampioenschap. Als de BTCS en de Belcar tijdens dezelfde weekends worden verreden, zullen we ofwel een bepaald kampioenschap moeten laten primeren of met twee auto’s aan de start komen. We zien wel wat er tijdens de winterperiode uit de bus komt. Chris heeft de Clio en de Alfa in ieder geval te koop gezet”, besluit de racende bouwaannemer.
[Top] Pad # 1  2  3  4  5  6  7  [Bottom]