: Race Overzichten :

Home

Contact

links
Traxxracingteam


: Archief 2009:
- Palmares
- Kalender
- Nieuws
- Verslagen
- Sponsors

: Archief 2008:
- Palmares
- Kalender
- Nieuws
- Verslagen
- Sponsors

: Archief 2007:
- Palmares
- Kalender
- Nieuws
- Verslagen
- Sponsors

: Archief 2006:
- Palmares
- Kalender
- Nieuws
- Verslagen
- Sponsors

Overzicht RaceVerslagen
Mijn RaceVerslagen
1
11-11-2008 09:50:23
8 november 2008: 10 uren van Zolder
  Bart Van den Broeck sluit seizoen af met schitterende overwinning!!!


Afgelopen zaterdag werd met de 10 Hours of Zolder traditioneel het seizoen 2008 afgesloten. Deze zware uithoudingswedstrijd telde mee voor het Dunlop Endurance Kampioenschap en net zoals in Oschersleben waren er dubbele punten te rapen. Voor Bart Van den Broeck en Chris Voet een zeer belangrijke afspraak. Beiden waren met de Renault Clio III bezig aan een mooie inhaalbeweging nadat ze tijdens de 24 Hours of Zolder in winnende positie van de baan werden gereden en zodoende alle hoop op de titel mochten opbergen. Met twee podiumplaatsen op rij waren ze reeds terug opgeklommen naar de vierde positie in de tussenstand en mits een goede prestatie tijdens de voorbije 10 Hours of Zolder was een top 3 in de eindklassering nog mogelijk. Maar dan moesten ze wel nog 11 punten overbruggen tegenover de snelle G&R-BMW M3. Geen makkelijke opdracht. De snelle 17-jarige Jordy Dodemont werd de derde piloot op de TRAXX-Clio.

“Net zoals bij alle vorige wedstrijden hebben we tijdens de kwalificatie niets geforceerd”, geeft Bart na de race tekst en uitleg.
“het enige berekend risico dat we namen was het feit dat ik opteerde om te starten op slicks. De eerste 15 minuten van de wedstrijd was het nog wat zwemmen, maar achteraf bekeken waren slicks de juiste keuze. We hebben langzaam onze wedstrijd opgebouwd en ons strikt aan de opgelegde chrono’s gehouden. Dit resulteerde in een vierde plaats na vijf uur wedstrijd. Ondanks het feit dat we meer dan een minuut verloren aan de pomp hebben we het verschil kunnen maken door amper 6’28” stil te staan aan de box. Dit is het minst van alle deelnemers en te danken aan de inzet van de teamleden. Toen ik als leider de piste opkwam voor de vierde en laatste stint had ik niet veel voorsprong op de BMW van G&R Motorsport met Edwin Beyers aan het stuur. Beyers kon het gat dichtrijden, maar dan ben ik een tandje hoger gaan schakelen waardoor ik terug 30 seconden kon uitlopen”.

Ondanks deze mooie overwinning en de puntenoogst blijft het duo Van den Broeck/Voet op de vierde plaats in de eindstand van het kampioenschap. En dat is grotendeels te wijten aan het feit dat G&R Motorsport tweede werd en het verschil van 11 punten niet volledig werd weggegomd.

“We hebben de wedstrijd gewonnen. Méér konden we niet doen”, gaat Bart verder. “Dat G&R Motorsport ook goed scoort kan ik alleen maar toejuichen. We beleefden een onvergetelijke en sportieve wedstrijd. Dit is de mooiste overwinning uit mijn carrière. De rest is bijzaak. We weten waar we het kampioenschap verloren. De aanrijding tijdens de 24 Hours of Zolder door een onvoorzichtige gedubbelde rijder heeft ons toen de overwinning gekost. Maar deze zege maakt veel goed. We hebben nu bewezen dat ons materiaal perfect in orde is. De bedoeling is dat Chris Voet de Clio volgend seizoen gaat verhuren. En Jordy Dodemont? Die heeft me aangenaam verrast ondanks zijn jeugdige leeftijd. Een groot talent”, besluit een gelukkige Bart Van den Broeck.
[Top] Pad # 1  2  3  4  5  6  7  8  [Bottom]