: Race Overzichten :

Home

Contact

links
Traxxracingteam


: Archief 2009:
- Palmares
- Kalender
- Nieuws
- Verslagen
- Sponsors

: Archief 2008:
- Palmares
- Kalender
- Nieuws
- Verslagen
- Sponsors

: Archief 2007:
- Palmares
- Kalender
- Nieuws
- Verslagen
- Sponsors

: Archief 2006:
- Palmares
- Kalender
- Nieuws
- Verslagen
- Sponsors

Overzicht Nieuwsberichten
Mijn nieuwsberichten
1
31-12-2008 11:20:37
Algemeen
  Met het nieuwe jaar in aantocht rest mij alleen nog een dankwoord. Een dank aan alle leden van Traxx-Racing, aan de sponsors, aan de supporters,… kortom alle mensen die mij het afgelopen jaar hebben gesteund. 2008 was een jaar met ups en downs op gebied van autosport. Tegenslagen met de Alfa werden afgewisseld met goede prestaties van de Clio.

Wat betreft 2009 op autosportgebied: momenteel is hierover nog niets beslist.
Wordt het BTCS ? DSMEC? Met welke wagen(s)?, … of niets? Alle opties blijven momenteel nog open. De tijd zal wel raad brengen zeker.

Sportieve groetjes,

Bart
2
06-11-2008 08:24:53
8 november 2008: 10 uren van Zolder (DSMEC)
  Bart Van den Broeck mikt op derde plaats


Zaterdagmiddag wordt op Circuit Zolder het startschot gegeven voor de 10 Hours of Zolder. Meteen de laatste en zwaarste race van de Dunlop Endurance Cup. Bart Van den Broeck en Chris Voet zijn met hun Renault Clio III bezig aan een mooi slotoffensief met twee podiumplaatsen op rij op Circuit Zolder en in Oschersleben. Maar voor het kampioenschap in Klasse 4 zijn ze uitgeteld. Puur mathematisch gezien kunnen ze zich nog mengen in het titeldebat, maar dan mogen merkgenoten Servranckx en Polderman/Schippers de finishvlag niet zien. En dat wenst het TRAXX-duo hun collega’s niet toe.

Momenteel tellen Van den Broeck en Voet, rekening houdend met het verplichte schrapresultaat een achterstand van 11 punten op de BMW M3 van G&R Racing. Er vallen terug dubbele te verdienen via een tussenstand na 5 uur wedstrijd en een definitieve uitslag aan de finishvlag.

“We hebben de voeling met de top verloren toen we in winnende positie van onze sokkel werden gereden door een gedubbelde concurrent tijdens het weekend van de 24 Hours of Zolder”, verduidelijkt Bart Van den Broeck de situatie. “Ook in Oschersleben werden we in de strijd voor de tweede plaats brutaal opzij gezet en verloren we enkele kostbare punten. Dit resulteert in het feit dat we ons tegenover de concurrentie tijdens de 10 Hours of Zolder geen uitschuiver meer kunnen veroorloven. Wat betreft de huidige top 2, maak ik me geen illusies. Als die de wedstrijd uitrijden of reeds goed scoren na 5 uur wedstrijd zijn ze buiten schot. Alleen de derde plaats ligt nu nog in ons vizier. Ondanks het puntenverlies tegenover de G&R-BMW in Oschersleben gaan we hun bastion bestoken. Ik ben ervan overtuigd dat we op papier beter gewapend zijn voor een wedstrijd over 10 uur. De BMW M3 is iets fragieler en gulziger waardoor ze vroeger richting bevoorrading moeten. We zijn in staat om de eerste vijf uur wedstrijd uit te zingen met één pitstop. Daarna bekijken we de situatie in het klassement en kunnen dan nog onze strategie bijschaven. Over het feit dat er tijdens de seizoensafsluiter steeds een aantal gastrijder komen opdagen die punten kunnen afsnoepen maak ik me momenteel weinig zorgen. Dit kan zowel in ons voordeel als in ons nadeel uitdraaien. Dat is nu eenmaal het reglement”.

Jordy Dodemont

De Renault Clio van True Racing zal er door technische omstandigheden niet bij zijn. Daardoor werd de snelle Dodemont stuurloos. Maar via goede contacten met TRAXX Racing zal deze Youngster het duo Van den Broeck/Voet komen versterken. Dodemont is momenteel een van de snelste jongens uit het veld en won afgelopen seizoen reeds twee wedstrijden.

“De komst van Dodemont is positief omdat het altijd beter is om een derde piloot in huis te halen bij dergelijke lange wedstrijden”, gaat Van den Broeck verder. “Maar Jordy zal zich moeten aanpassen aan onze strategie. Hij is wel ontzettend snel. Indien we op het einde van de wedstrijd een tandje moeten bijsteken om ons doel te bereiken zullen we hem goed kunnen gebruiken”.
[Top] Pad # 1  2  3  4  5  6  [Bottom]