: Race Overzichten :

Home

Contact

links
Traxxracingteam


: Archief 2009:
- Palmares
- Kalender
- Nieuws
- Verslagen
- Sponsors

: Archief 2008:
- Palmares
- Kalender
- Nieuws
- Verslagen
- Sponsors

: Archief 2007:
- Palmares
- Kalender
- Nieuws
- Verslagen
- Sponsors

: Archief 2006:
- Palmares
- Kalender
- Nieuws
- Verslagen
- Sponsors

Overzicht RaceVerslagen 2007
Mijn RaceVerslagen
1
14-11-2007 18:05:48
10 november 2007: 10 uren van Zolder
  Het werd uiteindelijk ‘zilver’ voor Bart Van den Broeck

De finale van de Belcar Endurance Cup, 10 Hours of Zolder, is voor Bart Van den Broeck in mineur geëindigd. Na een moeilijke race eindigde de Renault Clio van het trio Van den Broeck/Voet/Grignard de wedstrijd in… de grindbak... Drie afgebroken wielbouten hadden er voor gezorgd dat de wagen aan het spinnen ging. Wat betreft het kampioenschap konden de meubelen nog worden gered, al dient Van den Broeck zich tevreden te stellen met de zilveren medaille in klasse 4…

Bart Van den Broeck en zijn kompanen hielden de traditie van een ‘verkennende’ training in ere en schonken dan ook geen enkele aandacht aan hun plaats op de startgrid. “De startplaats is in ieder geval minder belangrijk bij een wedstrijd over 10 uren”, aldus Bart. “Bovendien waren de weersomstandigheden tijdens de kwalificatie alles behalve goed. We wilden zeker geen risico’s nemen…”

Ook tijdens de wedstrijd lieten de weergoden het afweten en een groot gedeelte van de race werd verreden in apocalyptische omstandigheden. Dat ondervond vooral Vincent Grignard, de derde rijder op de Clio #42, die heel wat moeilijkheden kende om de wagen op de juiste lijn te houden. Enkele schuivers betekenden meteen een pak tijdverlies en de ambities voor het kampioenschap dienden bijgesteld te worden.

“Verder werden we ook nog geconfronteerd met een afgebroken schakelmechanisme, wat ons ook nog eens tijd kostte. Toen ik vertrok voor de laatste stint lagen we op de vierde in onze klasse, maar de wagen was niet al te ‘fris’ meer. Toch kon ik nog een plaats goedmaken en hadden we dus uitzicht op het podium van deze 10 Hours of Zolder. Maar tot overmaat van ramp braken er drie wielbouten af op zowat 20 minuten voor het vallen van de finishvlag. Voor ons was de race meteen over…”

Ondanks alle pech heeft Bart zich afgelopen weekend goed geamuseerd op de Zolderse omloop. Bovendien mag het duo Van den Broeck/Voet op vrijdag 30 november aanstaande de zilveren trofee in klasse 4 gaan afhalen tijdens de prijsuitreiking van de Belcar Endurance Cup!
[Top] Pad # 1  2  3  4  5  6  7  8  [Bottom]